Pulled pork av knoke…?

Pulled pork er noe av det beste som finnes, men kan det virkelig lages av knoke? Ja, og med stor suksess! Det krever også svært lite innsats.

Jeg har prøvd utallige varianter av oppskrifter med knoke på de årene vi har hatt Elvegris her på Langesøy. Jeg har aldri blitt helt fornøyd da det enten har vært for tidkrevende eller krevd for mange ulike steg. Jeg liker det best enkelt og med ikke altfor mye innsats. Til slutt fant jeg den fremgangsmåten som passer oss best, den er super enkel, gjør seg selv og blir utrolig mør og god. Vi bruker nå knoke til pulled pork i hverdagen.

Du trenger

2 stk økologisk knoke av Elvegris
Salt
Pepper
En skvett vann

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 150*C over og undervarme. Jeg bruker en ildfastform med lokk, men her kan det også brukes ei jerngryte med lokk som tåler ovn for eksempel. Legg knokene oppi formen og gni den inn med salt og pepper på alle sider. Fyll på litt vann i formen, 0,5-2 cm alt etter hva som passer din form best. Sett lokket på og sett inn i ovnen. Jeg setter formen som regel i ovnen i lunsjtid og lar den stå til vi er klare for å spise middag, i 4-5 tiden. Jeg pleier å sjekke knokene etter ca 3 timer ved å ta en gaffel og rive litt i kjøttet. Er det allerede helt mørt (som pulled pork) skrur jeg ned temperaturen til 110*C. Du kan også bruke et steketermometer, fra 88*C og oppover passer pulled pork bra. 

Når knoken er ferdig tar jeg den ut av ovnen og lar den hvile litt i formen uten lokket. Jeg bruker to gafler og løfter den over på ei skjærefjøl så den kan renses. Tøm ut nesten all væsken fra formen knoken har ligget i. Fjern nå skinn, bein og fett fra knoken. Kjøttet legges tilbake i formen og rives med to gafler. Ferdig!

Tips!

Du kan bruke krydderblandinger eller rub etter egen ønske. Jeg pleier å bruke kun salt og pepper som i denne oppskriften, eller variere med en rub eller barberque-saus hvis jeg har bedre tid, oppskrift finnes her: Rub og bbq-saus.

Jeg serverer gjerne denne enkle varianten med ovnsbakte potetbåter eller rotgrønnsaker og en god sennep til.

Produkter i denne oppskriften

Kontakt oss

Vi ønsker å høre fra deg