PULLED PORK AV LANGTIDSSTEKT BOGSTEIK

Pulled pork er en skikkelig favoritt hos oss. Den kan også lages av skinkestek, men opprinnelig er det bog, hel nakke eller hel nakke med ben av svin som brukes. Smakssetting og tilbehør er kan varieres i det uendelige. Under følger vår favoritt med hjemmelaget rub og bbq-saus. Om du ønsker å bruke mindre tid på matlagning, finnes det ferdige krydderblandinger og sauser på butikken som funker fint også.

pulled pork

Plan for matlagningen
  1. Lag klar Rub og BBQ-saus en eller flere dager i forkant.
  2. Kvelden før: gni kjøttet godt inn med rub-en. Sett i kjøleskap over natten.
  3. Sett ovnen på 110 °C. Brun kjøttstykket raskt på alle sider i en varm stekepanne. Legg kjøttstykket over i en ildfast form, dekk med folie og sett i ovnen. Stek i 10 timer. Ta ut av ovnen og la kjøttet hvile i 15-20 min.
  4. Bruk for eksempel to gafler til å rive kjøttet fra hverandre. Ofte setter jeg ovnen på 200 °C og varmer det opprevne kjøttet rett før servering.
  5. Bbq-sausen blandes inn i kjøttet eller  serveres ved siden av.


Rub:

5 ss paprikapulver
2 ss salt
2 ss brunt sukker
2 ss chilipulver
0,5 ss malt svart pepper
0,5 ss malt hvit pepper
1 ss tørket oregano
1 ss hvitløkspulver
1 ss løkpulver
1 ts kajennepepper

BBQ-saus:

500 g ketchup
250 g brunt sukker
1 dl sterk kaffe
1 ss tabasco

Bland brunt sukker, ketchup og kaffe i en kjele og sett plata på middels varme. Rør om mens sukkeret smelter inn i sausen. Smak til med tabasco. Avkjøl, hell over på et rent glass og sett i kjøleskapet.

 

Tilbehør

Steam buns, agurk og syltet rødløk.

eller

Hamburgerbrød og coleslaw

eller

Salat og potetbåter.

 

Restetips

Her hjemme kan vi gjerne spise rester i både en og to dager etter en middag som denne. Men for å variere, kan kjøttet for eksempel brukes i stedet for kjøttdeig i taco, i en gryterett eller på pizza.

Denne retten er like god en dag eller to etter tilbereding og kan med fordel lages dagen før. Da varmes kjøttet opp før servering.

Produkter i denne oppskriften

Økologisk bogsteik

Økologisk hel nakke

Kontakt oss

Vi ønsker å høre fra deg