SISTE NYTT

Forhåndsbestilling av ferskt kjøtt

Det nærmer seg slakting og i den forbindelse er forhåndsbestillingen åpnet. Som tidligere betales depositum ved reservering og resterende beløp betales ved henting her på Langesøy. 

Kassen inneholder til sammen 20 kg kjøtt med litt av hvert, nakkekoteletter, koteletter, kvernet kjøtt, knoke, flatbiff og skinkestek. 

Som alltid vil det være økonomisk å handle på forhåndsbestilling, det anser vi som en gode både for dere og oss. Ikke minst får dere ferskt, økologisk, reint kvalitetskjøtt til en rimeligere pris. Vinn-vinn, tenker vi!

Det legges ikke ut forhåndsbestilling av halv gris i denne omgang, men om noen ønsker det er det bare å ta kontakt, så ordner vi det.

kjottbullar av økologisk medisterdeig frilandsgris brun saus tyttebærsyltetøy barnevennlig middag

Oppskriftsblogg

Vi har lenge hatt lyst til å samle oppskrifter og inspirasjon et sted. Vi har diskutert mulighetene og landet på å lage en oppskriftblogg. Vi håper med denne at vi kan inpirere andre til å prøve en del av dyret de ikke har prøvd før, utfordre vanemønstrene og skape nye, gode matopplevelser.

Selv i en hektisk hverdag tror vi oppriktig at det går an å ha et sunt, godt kosthold både med tanke på vår egen helse, men også hvordan våre matvalg påvirker den verden vi lever i. Vi ønsker å inspirere til å bruke hele dyret, velge økologi og dyrevelferd.

Oppskriftene bygger rundt våre varer og er oppskrifter vi er glade i selv og vil oppdateres fortløpende.

Hva skal dere ha til middag i dag?

Økologisk honning fra Langesøy

Biene spiller en viktig rolle på Langesøy. Vi jobber for at hele gården skal være et økosystem hvor alle deler spiller hverandre gode. Biene bidrar blant annet med pollinering av frukttrærne og bærbuskene våre. Langesøy drives økologisk over det hele og det er derfor et mangfold av planter, blomster, frukt og bær biene trekker på.

Honningen egner seg godt til det meste, i te, på brødskiva, i bakst, som søtning eller på ostefatet.

John Ragnar er sertifisert birøkter i 3. generasjon med egen bigård på 4 bikuber. Vi gjør alle leddene selv, fra birøkt til ferdig honning på glass.

økologisk honning fra langesøy

NYHET! Gavekort

Det nærmer seg jul og julegavehandel. I år er utgiftene for mange blitt høyere, noen på gavelista har alt, andre har kanskje ingen spesifikke ønsker. Det kan by på litt hodebry. 

Vi har i år laget gavekort på valgfritt beløp. Gavekortet sendes på epost til den som bestiller det, kan printes ut og gis i julegave. På gavekortet står en rabattkode som tilsvarer beløpet gavekortet er på, denne benyttes i nettbutikken.

Kanskje har du noen på din gaveliste som hadde hatt glede av rene, økologiske råvarer av høy kvalitet. Vi har et bredt utvalgt og vil ha det fremover også. Gavekortet er gyldig i 1 år fra kjøpsdato.

Slakteliste storfe

Vi har drøye 20 storfe av rasen skotsk høylandsfe her på Langesøy. Det begynner å nærme seg til for å slakte en eller flere okser. Våre storfe er 100% grasfôra og økologiske. I sommersesongen beiter de etter regenerative prinsipper, som vil si at de bytter beite ofte, gjerne hver dag. Dette bidrar til bedre rotsystem, bedre vegetasjon, mer binding av karbon og friske fine dyr. Om vinteren fôrer vi de med rundball fra egen økologiske eng. Storfeet er en viktig del av økosystemet på Langesøy. Alt dette sammen gir skikkelig flott kvalitet på kjøttet og du vil merke forskjell. Dyrene er saktevoksende og en okse slaktes helt ikke før den er 2-3 år. 

Nå samler vi inn personer som ønsker å stå på liste og deretter bli kontaktet når det nærmer seg slaktetid. Vi så for oss å selge gårdskasser på rundt 10 kg med deler fra hele dyret, biff, kjøttdeig og kokekjøtt.

Ved interesse send oss navn og nummer i kontaktskjemaet nederst.

Nye liv på Langesøy

Purkene våre Hedda og Vilma har fått grisunger. Friske og raske som bare det. Nå skal de få gå sammen med grisemor i drøye seks uker før de får komme i egen hytte og på eget beite.

I smågrisperioden utvikler de seg så fort at vi ser forskjell omtrent fra dag til dag. De vokser seg større, sterkere, raskere og smartere. Disse her hadde funnet veien under gjerdet før de var 14 dager gamle, det er ny rekord. De finner stadig på nye sprell og fyller dagene våre på Langesøy med liv. En liten Elvegrisunge kan kurere det meste av gruff i hverdagen.

NYHET! Handlenett

Jeg er så glad i handlenett. Det er alltid med meg når jeg skal handle. Nå for tiden er det ikke rent få kroner en sparer på å droppe plastposen i butikken heller. Da er det jo gøy å ha et en synes er litt artig også!

Akkurat nå er handlenettet vårt på tilbud. Kanskje det kan være en del av en julegave til den som har alt? Vi har vel alle noen av dem på julegavelista, har vi ikke?

handlenett elvegris

NYHET! Pølser og bacon

I den siste slakterunden leverte vi to griser til Den Stolte Pølsemaker i Porsgrunn. Ut av det kom det Bratwurst, Chorizo og Wiener-pølser, samt tørrsaltet, einer og bøkerøkt bacon. Vi ble skikkelig fornøyd selv med disse produktene.

Dette er skikkelig luksuspølser med kvalitetshåndverk fra start til slutt. 

Økologiske pølser er ikke å finne overalt, nettopp fordi det er strenge regler rundt hva man kan putte i dem for at de skal være økologiske. Wienerpølser er omtrent umulig å finne som økologiske, og derfor er vi veldig stolte av å kunne tilby det fra oss.

Prisjustering

24 september 2022

Vi er midt i ei tid hvor alt blir dyrere, strømmen, matvarene, renter og det meste. For oss som bønder har vi merket det godt. Prisene har økt på kraftfôret flere ganger gjennom året. Dieselen har blitt dyrere og strømmen da (Elvegrisene bruker også strøm til frostfritt vann m.m.). Alt dette påvirker prisene på varene våre og vi har sett oss nødt til å øke dem en god del. Dette beregner vi så nøyaktig vi klarer for at det skal dekke utgiftene i produksjonen, men heller ikke bli for høye for dere som handler av oss. Vi beklager de ulempene dette måtte medføre for dere, kundene våre, men håper dere fortsatt ønsker å handle økologisk, lokalt og god dyrevelferd. 

grisene koser seg ute

Nyslakta Elvegris på lager

16 september 2022

Årets første pulje er slaktet og lageret er fylt opp med nye varer. Vi har et godt samarbeid med returavdelingen hos Nortura i Tønsberg. De er flinke til å partere og vi er veldig fornøyde med årets retur. Grisene hadde snittvekt på litt over 100 kg slaktevekt som gir veldig fine stykningsdeler synes vi. 

Kontakt oss

Vi ønsker å høre fra deg