Det er lite som slår en skikkelig biff av Highland. Fremgangsmåtene for steking av biff er mange, men under viser vi hvordan vi gjør det. Er biffen hovedretten beregner vi 200-250 g per person.
Biff av Highland, for eksempel indrefilèt, ytrefilèt eller entrecôte
Salt og pepper
Sett ovnen på 200 *C.
Sett stekeplata på høy varme.
Salt, pepre eller krydre biffen etter egen smak.
Bruk godt med smør og brun biffen på hver side. Om du skal steke mange biffer gjør det puljevis for ikke å senke temperaturen for mye i panna. Stek ca 30-40 sekunder på hver side.
Deretter legges biffene i en ildfast form, settes i ovnen i ca. 7 minutter.
Ta formen ut av ovnen og la biffene hvile i formen i 30 minutter under folie.
Ta av folien og sett formen tilbake i ovnen i 7 minutter igjen.
Biffen er klar, ta den ut, la hvile litt før servering.
Nøyaktig hvor lenge biffen skal stå i ovnen avhenger av størrelsen. Her tar vi utgangspunkt i biffer som er 1,5-2 cm tykke og medium stekt når de er ferdige. Juster etter biff og ønsket stekegrad.
Vi ønsker å høre fra deg