THAIGRYTE MED STRIMLET FLATBIFF

En enkel, rask middag til travle hverdager, men med  gode smaker av kokos, lime, curry og koriander. Det hele er unnagjort på underkanten på en halvtime. Thaigryte med strimlet flatbiff serves med ris til.

4 pers,
eller 2 voksne og 3 barn

thaigryte med strimlet svin oppskrift flatbiff svin

Du trenger:

Ca 400 g økologisk flatbiff av Elvegris
1 liten gul løk, finhakket
1 hvitløksfedd, finhakket
1 ts grønn curry paste
1 boks kokosmelk
1/2 dl vann
1/2 lime, saften
1 ts sukker
1 ts soyasaus
4 reddiker
1 grønn paprika
2 ss frisk koriander
Ris nok til 4 personer

olje eller smør til steking

Begynn med å finne frem ris og kok den etter anvisningen på pakken.

Del flatbiffen i passende strimler og legg til side en liten stund. Del paprika i staver, reddiker i tynne skiver og finhakk koriander, hvitløk og løk.

Varm en gryte med litt olje eller smør i. Brun raskt kjøttet og stek det i 3 minutter. Legg kjøttet på en tallerken i mellomtiden mens du begynner på gryten. Ha i løk og hvitløk, stek det til det blir blankt. Tilsett grønn curry paste, fres dette et par minutter før du tilsetter vann og kokosmelk. Smak til med limesaft, soyasaus og sukker. Nå skal dette småkoke i 10 minutter. Jeg legger kjøttet tilbake i gryten og lar det koke med i de 10 minuttene, dette er smak og behag. Du kan vente til etter at gryten har kokt i 10 minutter og tilsette kjøttet da, om du foretrekker det. 

Etter at gryten har småkokt i 10 minutter, tilsettes paprika og reddik. La retten småkoke ytterligere 5 minutter. Topp med hakket, fersk koriander og server.

God middag!

 

Tips!

Flatbiffen er alltid større enn 400 g. Det kan detfor være greit å ha en plan for resten av den. Enten kan en strimle opp alt og steke det for så å fryse ned igjen i passe porsjonspakker til senere. Eller en kan planlegge flere middager samme uke som passer til. Vi har samlet flere oppskrifter med flatbiff her.

Produkter i denne oppskriften

Økologisk flatbiff

Kontakt oss

Vi ønsker å høre fra deg