FAJITAS CHANCHO DE RÍO

Den vanlige fredagstacoen tåler å byttes ut av og til. Strimlet flatbiff av Elvegris og noen få andre ingredienser er alt som skal til. Denne kan lages helt fra bunnen med ingredienser de aller fleste har i kjøkkenskapet, eller du kan velge turbovarianten med krydderblanding og tortillas fra butikken. Så enkelt og så smakfullt!

4 pers
eller 2 voksne og 3 barn

fajita paprika svin flatbiff
Plan for matlagningen
  1. Bland ingrediensene til tortilladeigen og la den hvile i 15 min.
  2. Bland sammen alle krydderne i en liten skål.
  3. Strimle flatbiffen og kutt opp paprika, rødløk, hvitløk og avocado.
  4. Etter 15 minutter, kjevle ut og stek tortillalefser.
  5. Stek kjøttet med krydderet.

Du trenger

Ca 400 g flatbiff av Elvegris, strimlet
1 gul paprika
1 grønn paprika
1 rød paprika
1 hvitløksfedd, finhakket
1 ss smør, til steking
1 rødløk, i tynne båter
evt: fajita kryddermix og tortilla lefser for turbovariant

Tilbehør

2 avocado
Rømme
Tomatsalsa/tacosaus

Fajita krydderblanding

2 ts chilipulver
1 ts salt
1/2 ts sukker
1 ts paprikakrydder
1/2 ts hvitløkspulver
1/2 ts spisskummen
1/4 ts kajennepepper

Hjemmelagde tortillalefser

365 g hvetemel
1/2 ts havsalt
1/2 ts bakepulver
3 ss olje
2,4 dl lunkent vann

 

Fremgangsmåte

Begynn med tortilladeigen. Bland sammen de tørre ingrediensene, tilsett deretter lunkent vann. La deigen hvile i 15 minutter. Ha deigen på bakebordet, del ca. 8 like store biter. Kjevle disse ut  til tynne, runde pannekaker. Bruk mer hvetemel om du trenger. Stek dem deretter noen få minutter på hver side i enten en stekepanne eller på en takke. Jeg foretrekker takke da den er så lett tilgjengelig på mitt kjøkken. Legg de ferdige tortillalefsene på ei rist.

Bland sammen alle krydderne til kryddermiksen. Sett til side.

Strimle kjøttet i passe strimler. Kutt paprikaene i strimler, finhakk hvitløk og del rødløken i tynne båter. Del avocadoen i biter i samme slengen.

Stek kjøttet i en varm stekepanne med en klatt smør og hvitløken i ca. 3-4 minutter. Deretter tilsettes paprika, løk og krydder og stekes ytterligere 3-4 minutter.

Og vipps, ble det middag! Server med tomatsalsa, rømme og tortillalefser.

Tips!

Flatbiffen er alltid større en 400 g. Jeg planlegger ofte flere middager med flatbiff samme uke. Vi har samlet oppskrifter med flatbiff her.

Hvis ikke det passer inn, kan hele flatbiffen strimles og stekes opp. Ta ut det du ikke trenger til denne middagen og frys ned i porsjonspakninger. Det går helt fint å fryse ned igjen så lenge det er gjennomstekt. Avkjøl og ha i tett boks eller pose og ha superrask middag til neste gang. 

Produkter i denne oppskriften

Økologisk flatbiff

Kontakt oss

Vi ønsker å høre fra deg