Pulled pork er en skikkelig favoritt hos oss. Den kan også lages av skinkestek, men opprinnelig er det bog, hel nakke eller hel nakke med ben av svin som brukes. Smakssetting og tilbehør er kan varieres i det uendelige. Under følger vår favoritt med hjemmelaget rub og bbq-saus. Om du ønsker å bruke mindre tid på matlagning, finnes det ferdige krydderblandinger og sauser på butikken som funker fint også.
5 ss paprikapulver
2 ss salt
2 ss brunt sukker
2 ss chilipulver
0,5 ss malt svart pepper
0,5 ss malt hvit pepper
1 ss tørket oregano
1 ss hvitløkspulver
1 ss løkpulver
1 ts kajennepepper
500 g ketchup
250 g brunt sukker
1 dl sterk kaffe
1 ss tabasco
Bland brunt sukker, ketchup og kaffe i en kjele og sett plata på middels varme. Rør om mens sukkeret smelter inn i sausen. Smak til med tabasco. Avkjøl, hell over på et rent glass og sett i kjøleskapet.
Steam buns, agurk og syltet rødløk.
eller
Hamburgerbrød og coleslaw
eller
Salat og potetbåter.
Her hjemme kan vi gjerne spise rester i både en og to dager etter en middag som denne. Men for å variere, kan kjøttet for eksempel brukes i stedet for kjøttdeig i taco, i en gryterett eller på pizza.
Denne retten er like god en dag eller to etter tilbereding og kan med fordel lages dagen før. Da varmes kjøttet opp før servering.
Vi ønsker å høre fra deg