TAPASBOLLER

Disse kjøttbollene er tilsattbåde krydder og urter. Et fast innslag til tapas eller pasta her hjemme. Oppskriften tilsvarer en hel pakke medisterdeig, som gir ganske mange kjøttboller. Da kan de fryses ned i passe store porsjoner for å ta opp til middager senere. Du gjør jobben en gang og har flere middager fiks ferdig i fryseren. 

tapasboller italienske kjøttboller krydrede kjøttboller. Økologisk mat
Du trenger

1 pk medisterdeig av Elvegris
2 stk rød chili (uten frø)
3 fedd hvitløk
3 egg
4 ts potetmel
fersk persille eller basilikum, finhakket
4 ts salt
pepper

Fremgangsmåte

Finhakk chili, hvitløk og persille/basilikum og sett til side. Ha medisterdeigen i en passende bolle, tilsett salt, pepper, chili, hvitløk og urter, bland raskt sammen. Tilsett deretter egg og potetmel, bland godt sammen.

Bruk en skje dyppet i kaldt vann for å forme tapasbollene i hånda. Jeg lager mine i samme størrelse som svenske kjøttboller. Plasser dem på et stekebrett med bakepapir på. Stekes midt i ovnen på 220*C i ca 10 minutter.

Tips!

Kjøttbollene er supre å fryse ned for å ta opp senere til enten tapas eller pastamiddag, for eksempel denne.

Produkter i denne oppskriften

Økologisk medisterdeig

5 kg økologisk medisterdeig

Kontakt oss

Vi ønsker å høre fra deg