Denne oppskriften er oppfølgeren til tapasbollene. I og med at oppskriften er for en hel pakke medisterdeig er dette et forslag til hvordan en kan bruke dem i en hverdagsmiddag som er gjort på 1-2-3. I hvertfall hvis kjøttbollene er laget på forhånd og allerede er i fryseren. Under følger også oppskriften til hvordan lage kjøttbollene fra bunnen av. Serveres med hjemmelaget tomatsaus og pasta.
Du trenger
1 pk medisterdeig av Elvegris 2 stk rød chili (uten frø) 3 fedd hvitløk 3 egg 4 ts potetmel fersk persille eller basilikum, finhakket 4 ts salt pepper
Fremgangsmåte, laget fra bunnen
Finhakk chili, hvitløk og persille/basilikum og sett til side. Ha medisterdeigen i en passende bolle, tilsett salt, pepper, chili, hvitløk og urter, bland raskt sammen. Tilsett deretter egg og potetmel, bland godt sammen.
Bruk en skje dyppet i kaldt vann for å forme tapasbollene i hånda. Jeg lager mine i samme størrelse som svenske kjøttboller. Plasser dem på et stekebrett med bakepapir på. Stekes midt i ovnen på 220*C i ca 10 minutter.
Fremgangsmåte, tatt opp fra fryseren
Ta kjøttbollene opp fra fryseren dagen før de skal brukes og la dem tine i kjøleskapet. Sett ovnen på 200*C over- og undervarme. Legg kjøttbollene i et ildfast form og dekk med aluminiumsfolie, sett inn og la stå ca. 10 minutter. Del en kjøttbolle i to og kjenn inni om den er gjennomvarmet.
Pastasaus
2 sjalottløk, finhakket Fersk basilikum 1 boks hakkede tomater 1 ss sukker salt og pepper olivenolje til steking
Finhakk sjalottløken og stek den i litt olivenolje på middels varme til den blir blank. Tilsett de hakkede tomatene og 1 ss sukker. La putre noen minutter til den tykner litt. Smak til med salt og pepper. Trekk kjelen av platen og strø over hakket, fersk basilikum.