KRYDREDE KJØTTBOLLER MED TOMATSAUS OG PASTA

Denne oppskriften er oppfølgeren til tapasbollene. I og med at oppskriften er for en hel pakke medisterdeig er dette et forslag til hvordan en kan bruke dem i en hverdagsmiddag som er gjort på 1-2-3. I hvertfall hvis kjøttbollene er laget på forhånd og allerede er i fryseren. Under følger også oppskriften til hvordan lage kjøttbollene fra bunnen av. Serveres med hjemmelaget tomatsaus og pasta.

Økologisk mat kjøttboller i tomatsaus med pasta oppskrift
Du trenger

1 pk medisterdeig av Elvegris
2 stk rød chili (uten frø)
3 fedd hvitløk
3 egg
4 ts potetmel
fersk persille eller basilikum, finhakket
4 ts salt
pepper

 

Fremgangsmåte, laget fra bunnen

Finhakk chili, hvitløk og persille/basilikum og sett til side. Ha medisterdeigen i en passende bolle, tilsett salt, pepper, chili, hvitløk og urter, bland raskt sammen. Tilsett deretter egg og potetmel, bland godt sammen.

Bruk en skje dyppet i kaldt vann for å forme tapasbollene i hånda. Jeg lager mine i samme størrelse som svenske kjøttboller. Plasser dem på et stekebrett med bakepapir på. Stekes midt i ovnen på 220*C i ca 10 minutter.

 

Fremgangsmåte, tatt opp fra fryseren

Ta kjøttbollene opp fra fryseren dagen før de skal brukes og la dem tine i kjøleskapet. Sett ovnen på 200*C over- og undervarme. Legg kjøttbollene i et ildfast form og dekk med aluminiumsfolie, sett inn og la stå ca. 10 minutter. Del en kjøttbolle i to og kjenn inni om den er gjennomvarmet. 

 

Pastasaus

2 sjalottløk, finhakket
Fersk basilikum
1 boks hakkede tomater
1 ss sukker
salt og pepper
olivenolje til steking

Finhakk sjalottløken og stek den i litt olivenolje på middels varme til den blir blank. Tilsett de hakkede tomatene og 1 ss sukker. La putre noen minutter til den tykner litt. Smak til med salt og pepper. Trekk kjelen av platen og strø over hakket, fersk basilikum.

 

Server med pasta, god middag!

Produkter i denne oppskriften

Økologisk medisterdeig

5 kg økologisk medisterdeig

Kontakt oss

Vi ønsker å høre fra deg