STEKT KNOKE

STYKNINGSDEL: 2 stk KNOKE OG 0,5 stk BACON

Jeg har blitt veldig glad i knoke de siste årene. Som regel har jeg kokt den, men alltid lurt på hvordan den vil være å steke. Det måtte prøves og det ble en suksess! Anbefaler virkelig å prøve det. Med lang tilberedningstid blir knoken utrolig mør og god. Kjøtt som detter fra hverande og omtrent smelter i munnen.

Til ca. 4 personer, eller 2 voksne og 3 barn.

 

PLAN FOR MATLAGNINGEN
  1. På forhånd: Lag saltlake og legg knokene i denne i 2-4 dager, kjølig.
  2. Dagen for middag: La knoken trekke 2-3 timer først for deretter steke den i ovnen 15-20 min.
SALTLAKE

500 g salt
5 l vann
2 ss sukker
6 stk laubærblad

Bland ingrediensene til saltlaken i et kar eller en stor kjele. Rør til alt er oppløst. Legg knokene i og sett kjølig i 2-4 dager.

FREMGANGSMÅTE

Kok opp vann i en kjele og legg knokene oppi. Skru ned temperaturen så vannet holder ca 90 *C. Knokene trekker her i 2-3 timer til de er møre, men ikke har løsnet helt fra beina. Følg med mot sluttet av trekketiden.

Forvarm stekeovnen til 220 *C.

Bruk en skarp kniv og lag noen snitt i svoren på knokene. Deretter legges de på rist, midt i ovnen med langpanna under. Ha litt vann i bunnen av langpannen.

Stek knokene slik i 15-20 min.

La kjøttet hvile noen minutter før du renser det fra bein og evt svor og fett. Bruk to gafler og riv kjøttet fra hverandre og legg på et fat.

LUN POTETSALAT

1 kg poteter med skall
0,5 stk purreløk
250 g økologisk bacon av Elvegris (til topping)
4 ss fersk persille, hakket (til topping)

DRESSING

1 ts salt
1 dl eplecidereddik
2 ss sukker
1 ss dijonsennep
0,5 ts pepper
3 båter finhakket hvitløk
Baconfettet fra stekingen av bacon

 
FREMGANGSMÅTE

Vask potetene godt og del dem i passende biter, i to eller fire etter hver store de er. Kok potetene møre.

Gjør klar ingrediensene til potetsalaten og dressingen. Kutt purreløk og hvitløk.

Del bacon i  terninger og ha i en varm stekepanne. Ta bacon ut av stekepanna og sett til side. Visp eplecidereddik, salt, sukker, pepper, hvitløk og sennep inn i baconfettet. La småkoke et par minutter.

Ha de ferdige potetene over i en serveringsskål, tilsett purreløken og hell over dressingen. Bland alt godt sammen. Dryss over baconterninger og fersk persille.

 
TIPS!

Potetsalaten kan også lages med rester eller blandes med andre grønnsaker du har hjemme.

Produkter i denne oppskriften

Økologisk knoke

Økologisk bacon

Kontakt oss

Vi ønsker å høre fra deg