Hjemmelagde kjøttboller, med brun saus, kokte poteter og tyttebærsyltetøy er en klassiker. Mange tenker at en må bruke kjøttdeig til denne oppskriften, men medisterdeig av Elvegris er ikke det samme som medisterdeig ellers. Om du ikke har prøvd å lage kjøttboller av Elvegris-medister, så anbefaler jeg virkelig det! Oppskriften gir mange kjøttboller, stek opp alle og frys ned i passe porsjonspakker. Da har du skikkelig hjemmelaget, rene og raske middager tilgjengelig for hektiske ettermiddager.
Du trenger:
1 pk medisterdeig av Elvegris (ca 1 kg) 2 egg 1 løk, finhakket 2 fedd hvitløk, finhakket 2 ts salt 0,5 ts muskat, revet eller malt 0,5 ts allehånde, malt 1 ts pepper, kvernet 4 ss fersk, finhakket persille
FREMGANGSMÅTE
Ta opp medisterdeigen fra fryseren og la tine i kjøleskapet. Egg og medisterdeig skal ha samme temperatur, derfor liker jeg at begge deler er i kjøleskapet før jeg begynner.
Ha medisterdeigen i en passende skål eller i en bolle til kjøkkenmaskin. Tilsett salt og bland godt sammen. Tilsett deretter eggene. Til slutt tilsetter jeg krydder, løk og hvitløk.
Med en skje og rene hender formes kjøttbollene til ønsket størrelse. Enten kan de stekes i stekepanne på begge sider og deretter varmes i sausen, eller legges på stekebrett og stekes på 210 grader over og undervarme i stekeovn i 10 minutter. Sistnevnte syntes jeg ga penest resultat.
Server med brun saus, kokte poteter eller potetmos og tyttebærsyltetøy.
Vi bruker informasjonskapsler for å gjøre våre tjenestene bedre for deg. Fortsetter du å bruke dette nettstedet antar vi at du er fornøyd med dette. OkPersonvernerklæring