MARINERTE GRILLSPYD

Noen gode grillspyd faller i smak hos de fleste, og det er veldig enkelt å lage sine egne. Vårt beste lifehack når det kommer til grilling er å bruke skinkestek. Kjøttet er mørt og saftig, det blir enkelt å lykkes. Dessuten får en mer kjøtt for pengene og det er enkelt å lage til mange. I denne oppskriften bruker vi en skinkestek av Elvegris som deles opp i terninger, marineres over natten, stikkes på spyd og grilles. 

Marinaden holder til en skinkestek.

BBQ-marinade

1 skinkestek av Elvegris
3,5 dl ketchup
2 ss soyasaus
2 ss eplecidereddik
2 ss worcestershire-saus
3 ss brunt sukker
2 fett hvitløk, finhakket
0,5 ts cayennepepper

Slik gjør du:

Bland alle ingrediensene til marinaden i en liten kjele og kok opp. Skru ned varmen og la småkoke under lokk i 15 minutter. Avkjøl marinaden. I mellomtiden kan du forberede kjøttet. Klipp vekk nettet på steika og bruk en skarp kniv til å skjære av svoren og eventuelt fett du ikke ønsker å ha med. Del steika opp i 2-3 cm tykke biter. Legg kjøttbitene i en dobbel plastpose, ha marinaden over og knyt posen igjen. La kjøttet ligge i marinaden natten over i kjøleskap.

Før du begynner å grille kan kjøttbitene settes på spyd. Husk at spydene helst bør ligge litt i vann først, hvis de er av tre, for å ikke ta så lett fyr på grillen.

Grilles til gjennomstekt.

Server med det tilbehøret du liker, for eksempel en grønn salat, potetsalat, brokkolisalat, grillet mais, focacciabrød eller potetbåter.

God middag!

Produkter i denne oppskriften

Økologisk skinkestek

Kontakt oss

Vi ønsker å høre fra deg