Noen gode grillspyd faller i smak hos de fleste, og det er veldig enkelt å lage sine egne. Vårt beste lifehack når det kommer til grilling er å bruke skinkestek. Kjøttet er mørt og saftig, det blir enkelt å lykkes. Dessuten får en mer kjøtt for pengene og det er enkelt å lage til mange. I denne oppskriften bruker vi en skinkestek av Elvegris som deles opp i terninger, marineres over natten, stikkes på spyd og grilles.
Marinaden holder til en skinkestek.
BBQ-marinade
1 skinkestek av Elvegris 3,5 dl ketchup 2 ss soyasaus 2 ss eplecidereddik 2 ss worcestershire-saus 3 ss brunt sukker 2 fett hvitløk, finhakket 0,5 ts cayennepepper
Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene til marinaden i en liten kjele og kok opp. Skru ned varmen og la småkoke under lokk i 15 minutter. Avkjøl marinaden. I mellomtiden kan du forberede kjøttet. Klipp vekk nettet på steika og bruk en skarp kniv til å skjære av svoren og eventuelt fett du ikke ønsker å ha med. Del steika opp i 2-3 cm tykke biter. Legg kjøttbitene i en dobbel plastpose, ha marinaden over og knyt posen igjen. La kjøttet ligge i marinaden natten over i kjøleskap.
Før du begynner å grille kan kjøttbitene settes på spyd. Husk at spydene helst bør ligge litt i vann først, hvis de er av tre, for å ikke ta så lett fyr på grillen.
Grilles til gjennomstekt.
Server med det tilbehøret du liker, for eksempel en grønn salat, potetsalat, brokkolisalat, grillet mais, focacciabrød eller potetbåter.