Jeg husker så godt da vi var små og møtte lukta av stekt flesk nedi veien på vei hjem fra skolen. Da var bestefar allerede godt i gang med middagen. Det er gode minner som vekkes til liv hver gang jeg selv lager stekt flesk til middag. Det lukter omsorg synes jeg.
Denne middagen kan vel klassifiseres som skikkelig husmannskost, men jammen er det godt også!
Hvetemel 2 ss meierismør en klatt Rømme litt salt og pepper Kraft eller buljong En skvett vann til å spe sausen
Fremgangsmåte for flesk i langpanne
Sett stekeovenen på 200*C over og undervarme.
Skjær sideflesk i skiver (jeg lar svoren sitte på) og legg utover i en langpanne kledd med bakepapir. Krydre med salt og pepper på begge sider av fleskeskivene. Stek i ovn til flesket er sprøtt og har fått fin farge.
Vask og skrell poteter, legg i en kjele med vann og kok dem møre.
Lag brun saus: Begynn på sausen ved å ta et hjørne meierismør og smelt i en kjele. Ta kjelen av platen når smøret begynner å endre farge og blir mørkere. Tilsett noen spiseskjeer mel, en og en, til det kladder seg. Brun smør og mel på middels varme til det har endret farge og blitt brunt. Pass på! Her kan det fort gå fra brunt til brent. Viktig å vispe hele tiden. Ta kjelen av platen og spe med kraft fra kotelettene, eller vann og buljong, litt og litt, til passe tykkelse på sausen. La sausen småkoke noen minutter før du smaker til med salt, pepper, en klatt rømme og noen skiver brunost som smeltes i sausen.
Kutt gulrøtter i staver og kok dem møre i en liten kjele.
Server stekt flesk med kokte poteter, gulrøtter, brun saus og eventuelt tyttebærsyltetøy om du ønsker det.
Vi bruker informasjonskapsler for å gjøre våre tjenestene bedre for deg. Fortsetter du å bruke dette nettstedet antar vi at du er fornøyd med dette. OkPersonvernerklæring