OVNSSTEKTE NAKKEKOTELETTER

Jeg er et sommermenneske og derfor elsker jeg grillsesongen. I desember, januar og februar lengter jeg mot vår og det kan en se av ukesmenyen også. Mens jeg enda ikke kan begynne å grille er dette en middag som kommer til stadighet på middagsbordet her.  Ovnsstekte nakkekoteletter med potetbåter, tomat og løk er utrolig godt og ganske enkelt. Når alt først er forberedt er det bare å vente til middagen er ferdig.

Greit å vite:

Kotelettene trenger ca 1 time i ovnen og potetbåtene trenger mellom 40 min og 1 time i ovnen. Beregn også tid til å dele opp båtene.

Du trenger

Nakkekoteletter av Elvegris

tomater
løk (gul, rød eller charlott)

Potetbåter
poteter
olje
salt
pepper
løkpulver
proviacekrydder
paprikapulver

Salat

agurk, i biter
små tomater, delt i 2
oliven
fetaost
rødløk, i tynne strimler
paprika, i strimler
evt frisk persille (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Sett ovnen på over- og undervarme 200-220*C. Begynn med nakkekotelettene, salte og pepre på begge sider. Legg dem i en bakepapirkledd langpanne og sett midt i ovnen. Kotelettene trenger ca 1 time steketid.

Potetbåter

Vask potetene godt og la skallet sitte på. Del dem i båter og legg dem i et dørsalg over vasken. Når alle potetene er delt i båter skylles potetene i kaldt vann. Rist litt på dørslaget noen ganger slik at alle potetene skylles. Salte potetene godt. Jeg bruker havsalt med kvern og har på en god mengde. Se til at at alle potetene blir saltet. La dørslaget stå ca 10 minutter over vasken. Saltet trekker væske ut av potetene og de blir sprøere under stekingen.

Legg potetene over i en passende bolle. Hell over olje og rør rundt. Spre potetbåtene utover i langpanna (sammen med nakkekotelettene). Dryss over krydderne; pepper, løkpulver, proviancekrydder og paprikakrydder. Jeg bruker ikke noe mål på krydderne, bare drysser over en og en til jeg synes det er passe. Sett langpanna inn igjen. Potetene trenger 40 min+ i ovnen. De skal være stekte, være sprø, men ikke brente. 

Salat

Kutt opp salatingrediene og bland sammen i en skål.

God middag!

 

Produkter i denne oppskriften

Økologiske nakkekoteletter

Kontakt oss

Vi ønsker å høre fra deg