SUPERRASK WOK

I hverdagen er det greit å ha noen raske løsninger tilgjengelig. Heldigvis trenger de ikke nødvendigvis å gå på kompromiss med verken tid eller råvarer. I dette innlegget kommer et forslag til en superrask wok. Jeg hadde kuttet opp ingrediensene på forhånd og middagslagingen tok rundt 10 minutter. Perfekt for hektiske ettermiddager innimellom henting i barnehagen og man skal rekke videre innen klokka er 17.

Her brukte jeg koteletter, men alle deler kan brukes her, feks flatbiff, filet, bogstek eller skinkestek. For de av dere som kjøper halv gris vet jeg det kan være utfordrende å finne på nye ting å lage med kotelettene og skinkestekene, det kan også brukes i denne oppskriften. Ta det du har tilgjengelig. Fordelen med koteletter er at det er mørt og digg kjøtt som stekes raskt i panna uten å bli seigt eller tørt, synes vi.

Du trenger

2-3 koteletter av Elvegris, i biter eller strimler
salt og pepper
olje til steking

1 stk brokkoli, i buketter
1/2 pakke grønnkål, stimlet
1 pakke spargesbønner

2 pakker glassnudler
2 poser ferdig woksaus etter eget ønske

Fremgangsmåte

Begynn med kotelettene. Renskjær, del de opp i passende biter eller strimler og legg til side på en asjett. Salte og pepre bitene. Kjær grønnkålen i strimler, brokkolien i passelige buketter (jo mindre de er, jo kortere steketid) og aspargesbønner deles i to.

Kok opp vann i en kjele og ha i glassnudlene. Følg anvisningen på pakken.

Varm opp en wokpanne eller en stor stekepanne og ha i litt olje. Stek kjøttet først i noen minutter, tilsett grønnsakene og stek ytterligere noen minutter. Ha i woksausen (jeg bruker chop suey) og la det hele surre til kjøttet er gjennomstekt og grønnsakene møre. Ha over glassnudlene i panna, rør rundt og server. 

Enklere blir det ikke, god middag!

Produkter i denne oppskriften

Økologiske koteletter

Kontakt oss

Vi ønsker å høre fra deg