I denne oppskriften tar vi for oss kotelettene. De kan tilbredes på flere måter, men personlig liker jeg denne varianten veldig godt. For det første er det slik jeg lærte å steke koteletter av mamma og for det andre er det superenkelt og gjør seg selv. Her kan det ekspirimenteres med ulike krydder, men noen ganger er det enkle ofte det beste. Jeg beregner 1 time steketid til kotelettene.
Et hjørne meierismør Hvetemel Salt og pepper Kraft fra kotelettene eller buljong Vann Noen skiver brunost En klatt rømme
Fremgangsmåte:
Husk å ta opp kotelettene i god tid og la dem tine i kjøleskap. Sett stekeovnen på 200*C over og undervarme. Legg kotelettene i en ildfast form, krydre med salt og pepper på begge sider. Sett formen inn i ovnen når ovnen har nådd temperaturen. Etter 30 minutter tar du formen ut av ovnen og heller vann i formen til vannet når halvveis opp på kotelettene. Sett inn igjen og stek ferdig, 30 minutter til.
I mellomtiden, vask og skrell poteter, legg i en kjele med vann og kok dem møre.
Begynn på sausen ved å ta et hjøre meierismør og smelt i en kjele. Ta kjelen av platen når smøret begynner å endre farge og blir mørkere. Tilsett noen spiseskjeer mel, en og en, til det kladder seg. Brun smør og mel på middels varme til det har endret farge og blitt brunt. Pass på! Her kan det fort gå fra brunt til brent. Viktig å vispe hele tiden. Ta kjelen av platen og spe med kraft fra kotelettene, eller vann og buljong, litt og litt, til passe tykkelse på sausen. La sausen småkoke noen minutter før du smaker til med salt, pepper, en klatt rømme og noen skiver brunost som smeltes i sausen.
Kok nå brokkoli i passe store buketter (eller busker som ungene sier).
Server ovnsstekte koteletter med kokte poteter, brokkoli, brun saus og tyttebærsyltetøy.
Vi bruker informasjonskapsler for å gjøre våre tjenestene bedre for deg. Fortsetter du å bruke dette nettstedet antar vi at du er fornøyd med dette. OkPersonvernerklæring