Denne hverdagsfavoritten er stadig på vårt middagsbord. Det er en enkel middag som kan gjøres enklere eller mer avansert etter hvor god tid man har til matlagingen. Knoken trenger 2-3 timer koketid. Jeg setter den som regel til å trekke på lav temperatur i lunsjtid og lar den stå der til vi er klare til å gjøre resten.
Plan for matlagningen
Ta opp knoke i god tid og la tine i kjøleskap.
Knoken trenger 2-3 timer trekketid + ca 30 minutter til å ordne resten.
Når knoken er ferdig trukket begynner den å løsne fra bena, ta den ut, rens fett, svor og bein ut av kjøttet. Tilsett grønnsaker i kokekrafren sammen med kjøttet.
salt og pepper etter smak flatbrød med smør til tyttebærsyltetøy
Fremgangsmåte
Ha 4 ss salt i en kjele og legg knoken oppi. Fyll på med vann som dekker knoken. Kok opp, skum godt av og la småkoke/trekke til kjøttet løsner fra beinet, rundt 2-3 timer.
Del grønnsaker i terninger mot sluttet av koketiden.
Ta knoken ut av kjelen og legg den til side. Sil kraften i kjelen og ha den tilbake i kjelen og kok grønnsakene i denne.
Rens knoken for bein, svor og fett. Kjøttet legges tilbake sammen med grønnsakene.
Betasuppa er ferdig når grønnsakene er kokt møre.
Servèr med flatbrød, smør og gjerne tyttebærsyltetøy om du har.
TIPS!
Om tiden ikke strekker til kan grønnsakene byttes ut med fryst lapskausblanding ferdig kuttet.
Lapskaus, ungenes favoritt
Ved å koke grønnsakene lenger vil de bli helt myke. Så ved samme fremgangsmåte lager jeg også lapskaus. Da tar jeg ut noe av kraften, koker grønnsakene helt myke og rører godt til det blir en mos. Spe evnt med mer kraft ved behov. Servèr med flatbrød og tyttebærsyltetøy.
Vi bruker informasjonskapsler for å gjøre våre tjenestene bedre for deg. Fortsetter du å bruke dette nettstedet antar vi at du er fornøyd med dette. OkPersonvernerklæring